Menu Sluiten

Over mij

Ik ben Melany, getrouwd met Maarten en moeder van Thijs, Floor en Sven. We wonen in het mooie Hilvarenbeek. Naast mijn werk als kinderslaapcoach ben ik twee dagen per week werkzaam als logopediste in Eindhoven.

Waarom ben ik kinderslaapcoach geworden?

Toen Thijs ongeveer één jaar was, hebben Maarten en ik zelf een slaapcoach in de arm genomen. Thijs kon niet goed zelf in slaap vallen, ging al huilen als hij zijn bedje zag en kon in de nacht alleen bij ons in bed slapen. We waren allemaal óp, dus we gingen aan de slag. We hebben hier geen moment spijt van gehad; we konden op een liefdevolle manier, zonder Thijs te laten huilen, toch werken aan beter en meer zelfstandig slapen. Het kostte ons drie weken bewust aan de slag gaan, sindsdien slaapt Thijs perfect. Deze positieve ervaring maakt dat ik dit ook zo graag voor andere ouders zou willen. Ik weet hoe frustrerend het is als je kindje niet wil (of kan) gaan slapen, terwijl je ziet dat het moe is.

Bij Floor zijn we meteen al heel anders te werk gegaan, met de kennis die we toen hadden. Toch bleek het nog niet zo eenvoudig als het leek. Floor is een ander kind: gevoelig, temperamentvol, veel fysieke onrust. Dat maakte het gaan slapen voor Floor ook erg moeilijk.

En nu?

Gelukkig slaapt ook Floor inmiddels perfect. Met de kennis die ik nu heb over slapen en onrust gaat het slapen bij Sven al vanaf het begin erg goed en hoop ik andere ouders te kunnen helpen om ook hun kindje lekker te laten slapen.