Menu Sluiten

Over de Droomritme methode

Holistisch

De Droomritme methode is ontwikkeld door Stephanie Molenaar. Het is een liefdevolle methode die kijkt naar alle factoren die invloed hebben op het slapen, zoals fysieke, slaaptechnische én ‘softe’ factoren; slapen wordt holistisch benaderd. Zo werk je onrust weg, werk je op het juiste moment, binnen de juiste tijd en op de juiste manier aan slapen en neem je baby’s ontwikkeling, groei, zijn voeding, hechting en je eigen wensen in ogenschouw

Zonder tranen

Bij de Droomritme methode wordt rekening gehouden met de wensen van de ouders, maar staan responsiviteit, hechting, werkbaarheid en kindgerichtheid voorop. Dat betekent dat huilen niet nodig is, of in ieder geval geminimaliseerd wordt.

Aanbevolen door zorgverleners

De methode is er al meer dan tien jaar. Vele zorgverleners werken ermee en bevelen het aan. Duizenden kindjes hebben hun weg naar dromenland gevonden, zonder tranen. Het is een unieke Nederlandse methode, niet ‘bedacht’ maar ontstaan vanuit de praktijk en gebaseerd op onderzoek. De methode is steeds gefinetuned door ouders en zorgverleners. De holistische benadering is uniek, maar de combinatie zorg-ouders en theorie-praktijk misschien ook wel.

100% maatwerk en bewezen effectief

De Droomritme methode kijkt naar alles rondom het slapen en dan natuurlijk naar de hoofdrolspeler in het bijzonder. De vertaalslag die wordt gemaakt (het grote waarom) is persoonlijk en op maat. De daaruit voortkomende adviezen des te meer. Er wordt gekeken naar de persoonlijke situatie en de mogelijkheden. Juist dat maakt de aanpak haalbaar en werkbaar, vandaar dat veruit de meeste kindjes weer lekker gaan slapen.

Meer informatie over de Droomritme Methode kun je vinden op de website van Stephanie Molenaar

Gecertificeerd Droomritmecoach

Ik heb de opleiding tot Droomritmecoach afgerond en ben hiermee een gecertificeerd kinderslaapcoach volgens de Droomritmemethode. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Klik dan hier.