Menu Sluiten

Dag van de pedagogisch medewerker

17 september 2020

Het is vandaag dag van de pedagogisch medewerker. Deze dag valt ieder jaar op de derde donderdag in september. Op deze dag worden medewerkers van kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en de gastouderopvang eens extra in het zonnetje gezet. 

En niet meer dan terecht! 

We vertrouwen tenslotte toch ons meest kostbare bezit aan hen toe, meerdere keren per week. Ze geven aandacht, liefde en zorgen er mede voor dat onze kleintjes kunnen groeien. 

Ik heb zó veel bewondering voor die lieve leidsters van Samenwijs de Doelakkers die onze kindjes elke keer weer een leuke dag bezorgen, die zorgen dat ze zich veilig en thuis voelen. Dat ze zichzelf kunnen zijn en kunnen spelen met leeftijdsgenootjes. Die helemaal meegaan in het (slaap)ritme van onze kindjes, wat ontzettend belangrijk is. Een dikke, dikke dankjewel! 

Wist je dat je kindje het liefst overal hetzelfde (slaap)ritme volgt, passend bij zijn/haar ontwikkeling en leeftijd? Dus zowel thuis als op het kinderdagverblijf of bij de oppas. Houd hierbij rekening met de ‘wakkertijden’. Meer over de wakkertijden kun je vinden in mijn volgende blog.

Daarnaast wil ik mijn eigen moeder en schoonmoeder nog even in het zonnetje zetten omdat ik ze ontzettend dankbaar ben dat ze elke week met heel veel liefde een dag oppassen op Thijs, Floor en Sven. De kindjes zijn gek op ze, en wij ook. Dankjewel <3

Wie wil jij in het zonnetje zetten?